Själens öga

Uppknäppt Hawaiiskjorta, ljusa chinos, blicken mot horisonten, världen utrullad som en matta under mina fötter. En attityd som utstrålar: här är jag, redo för allt, testa mig; bjud upp mig till en våldsam fandango, här och nu, medan alla tittar, medan världen brinner.

Insikten jag besitter fyller mig med skrivglädje! Jag ser världen med andra ögon.

Varje sats måste födas ur den förgående, ur pennspetsen träder gestalter, miljöer och tankar fram; lika verkliga nu som för flera hundra år sedan. Skriften är det närmaste människan kommer tidsmaskinen!

Men du ska inte tro att orden kommer komma till dig om du väntar vid hamnen.

Du måste själv sätta dig i ekan och ro ut i den vida världen.

I fjärran länder, i främmande städer, kommer orden ta skepnad.

Du är skulptören, blott du kan forma orden och blåsa liv i dem.

Utan dig förblir orden förseglade i sten och inristade i glömskans vrår.

Ingenting kommer någonsin till den som väntar!

Ge mig en penna för guds skull,

För det är tvärtemot vad King säger.

Du ska öppna dörren. Släppa in världen!

Blott tanken tänder kreativa gnistor.

Kvinnor får vänta, jag har en dejt med skrivmaskinen.

Jag måste passa på nu när jag ser allting med själens öga.

M.H