Sagan om Krake

De finns en man som alla vill va. Hans namn e Fredrik Drake å han bor på förnäma Midnight Hill. Sicket ställe! Det ligger alldeles intill havet å en vit mur omger gården. Om vintern, då havet frusit å nätterna är långa, bjuder Herr Drake in hela byn till galej hos sig. Hans fester är dom bästa! Men en sak många inte förstår sig på är varför han endast håller hov när marken ligger kall å Kung Bore håller landet i sin hand!

Jag tror mig veta svaret! Herr Drake fruktar ensamheten som mörkret ingjuter. Därför ser han till att fylla livet med dans, sång å glädje. Vi är alla hans plebejer, slavar under hans musik, det gör honom rik.

På en av hans fester träffade ja den vackraste kvinna ja nånsin sett. Hennes namn var Jasmine, å hennes hår va blankt som is å ja lyckades charma henne. Men hon var min blott för natten, ty vår kärlek kom aldri att gro, ty den fick aldri ro. Du förstår, ja tillhör underklassen medan hon dricker fint vin på takterrassen. Sånt kan ej en krake ändra på, men Herr Drake tar allt han vill. Å lite till.

Nu sitter ja vi mitt skrivbord, arbetsdan är till enda, å utanför ser ja den första snön falla. Ja tänker på Jasmine, va gör hon nu? Sen tittar ja ut mot havet å ser den väldiga herrgårn. Snart öppnar Herr Drake sina portar. Jag längtar redan. Låt det bli fredag.

Från en krake till en annan krake