i. Månadens exposé

Din kropp är ett tempel tills du står naken framför sanningen. Låt aldrig den moderna världen påverka din moral och vem du är!

Det finns en anledning till att alkohol är ett problem bland många journalister. Vi ska vara de utåtriktade kulturpersonligheterna med breda kunskaper inom allt.

Journalisten förväntas personifiera renässansmänniskan.

Idag är det en ny månad och det här min exposé.

Vi har en priolista på nyheter. Där vi sätter en 1:a på det mest intressanta. Kommer det nya grejer tvingas man dra ner något som tidigare prioriterats högt. Det kan vara tufft, men läsarsiffrorna är viktigare än ens personliga preferenser. Jag har nu ändrat ordning i min egna lista.

Min sommar har varit intensiv. När allt gick min väg kände jag mig oövervinnerlig. Ett berg blott en kulle och ett hav en liten sjö. Jag har jobbat tidiga morgnar och sena kvällar. Jobbat över, aldrig missat en nyhetsnotis, ringt och mottagit samtal, hittat eget content och febrilt knappat på skrivmaskinen.

I manin var det emellertid inte tillräckligt. Jag startade upp ett företag med några vänner. Till det satt jag uppe på nätterna och lärde mig diverse Adobe-program.

Sista veckan i juni jobbade jag sju dagar i rad.

I helgen, när det var som lugnast, kantrade skutan. Kullarna blev berg och sjöarna hav. Jag började uppleva saker som oöverstigliga problem. Jag fick svårt att sortera tankar och känslor. Min mentala styrka försvann.

Det är en lögn att du behöver vara produktiv varje vaken timme. Nyckeln är att hitta balans. Den här månaden har givit mig insikt. Tillvaron är inte ett kortdistanslopp det är ett maraton. Och varje löpare vet att om man tar ut sig själv i början klarar man inte av resten.

Var snälla mot er själva!

Jag saknar min älskade stad. Familj och vänner har jag varit ifrån alldeles för länge.

Marcus Lagercrantz