Håkan och kaninen

Följande företeelser ägde rum för en tid sedan.

Sara hittar en bild på en rolig kanin. I ett muntert försök att reta upp sin pojkvän Håkan; som för övrigt är känd för att vid tillfällen vara en smula blåögd, men ironiskt nog har den egenskap aldrig hindrat honom från att finna lycka vart han än går; bestämmer sig Sara för att visa upp bilden på den självklara kaninen och säga att det är en pingvin.

Godtrogen som den tursamme gossen är, tror Håkan att hans flickvän är fullt seriös och blir alldeles till sig. Han gör några tappra försök att försöka övertala henne om att figuren inte är en pingvin och tar upp självklarheter så som 1. Saknad av näbb; samt 2. Långa öron.

Sara fnissar till och säger vitsigt

– Nej det är en pingvin.

Håkans förtvivlan går över till irritation. Nu jävlar ska han bevisa för sin käraste att den lustiga figuren är en kanin och inte en pingvin. Han små ler dock lite när han inser att djurens namn rimmar..

Men irritationen tar över! Frenetiskt rycker han upp sin mobil från fickan och börjar dela den i samtliga gruppchatter han är med i.

Han väntar febrilt på svaren från sina många vänner.

Men sent ska den lilla gossen inse att han är den som nyss har blivit lurad och sent ska vår lilla gosse komma till ro med denna insikt.

Marcus Lagercrantz